vendredi 11 février 2011

Per un còp que la fac nos paga quicòm e qu'es plan !!!

E òc soi plan contenta perque ièr mercé al departament d'occitan faguèrem una pichòta sortida culturala (o pas ^^) pagada per la fac ! Un miracle perque de costuma la fac nos demanda totjorn de pagar quicòm : l'inscripcion, los libres que costan la pèl del cuol... Alara per un còp que paga quicòm ne cal profiechar !!! Donc anèrem al teatre La Vista per veire una pèça sonada "L'estanquet" !

Aquela pèça se descopa en cinc scenetas ont los personatges parlan mai que mai de cuol ^^ Coma o diguèt Claudi Alranq aquelas scenetas fan referéncia al vaudevila : es una comèdia fondada sus un comic de situacion (cf definicion mai precisa aquí ). Alara dins las istòrias i aviá totjorn un parelh e siá d'autres personatges siá un autre parelh. Dins aqueles parelhs i aviá totjorn una femna qu'alucava un tipe e francament i  a una actritz que o* fasiá fòrça fòrça plan ! ^^


La primièra sceneta que se sonava Sant Martin èra un pauc cona a mon vejaire, enfin l'istòria en ela-meteissa èra un pauc caluga mas lo biais de jogar dels personatges èra tarrible ! Los trobèri fòrça embugats per lors personatges. Cò que m'agradèt tanben èran las cançons perque balhavan un bon ambient :)

La segonda sceneta sonada Las palmas de Banador m'agradèt amb lo jòc de seduccion amagat e los jos-entenduts !

La tresena sceneta èra la melhora per ieu , se sonava Lo somnambul ! I aviá una femna anglesa que trabalhava dins un circ amb una autra femna, l'anglesa aviá un òme somnanbul que raubava de causas a las gents. Cò que me faguèt petar de rire es la tenguda del somnanbul qu'aviá un calçon zèbre, un t-shirt sexy, e una mena de bonet en cuèr sus la tèsta amb una coa blonda ^^ Era tarrible aquel tipe !

Enfin la darrièra sceneta se sonava Sopa de Morre èra l'istòria d'un parelh que se cridava dessus perque la femna voliá crompar un pijamà a la mòda e que l'òme èra pas d'acòrdi ! Alara lo vesin s'avisa que i a quicòm que truca en cò dels vesins e los va ajudar. Tròba coma idèia de far creire a la femna (qu'es partida crompar son pijamà ) que son òme es infidèl. Per far creire tot aquò lo vesin va cercar sa femna... Fin finala se tròba qu'es un pauc un escambi de parelhs mas cadun i tròba son compte !!

En fach çò que m'agradèt es lo costat vaudevila que ne *parlèt Claudi Alranc. Mas çò que m'agradèt fòrça es l'actritz que jogava de còps que i a l'alucaira, la caluga, lo filha un pauc cunhada...Tròbi qu'es melhor e mai agradiu de veire una pèça coma aquò ont tot lo mond ritz puslèu qu'una pèça seriosa coma las qu'anavi vèire al licèu ! E sequenon es pas per far de pub mas i a pas res que m'agradèt pas ! Plan segur i a de scenetas que m'agradèron mai que d'autres mas totas èran bonas :)

Donc vos conselhi d'i anar per passar un bon moment !!
Lo poton :)


(PS : Melània ai fach mon trabalh de gramatica mas ai tanben anticipat sus un futur devèr : dire çò que vos agradèt o non d'aquela pèça ^^)
*o : es un pronom neutre que se pòt emplegar en plaça de "lo" quora es COD
* "que ne" en plaça del "dont" francés

1 commentaire:

  1. Te grandercèji de far de publicitat per la Rampa. Ajudas a la conquista de mos futurs presents! Siagues benesida per aquò!

    RépondreSupprimer