jeudi 3 février 2011

L'esquí

Adieu ! Bon ben coma de costuma vos vau contar ma vida ! La causa comencèt lo dijòus ont aprenguèri qu'aviái pas cors lo divendres, una bona causa coma aquò ai una vertadièra dimenjada  e subretot perque es la primièra annada ont ai un jorn de relambi dins la setmana !
Bon, aprenguèri aquò, e coma amb mon amic e de collègas aviam dich qu'una dimenjada nos caldriá anar a l'esquí, mandèri un messatge a mon amic per li dire qu'aquò se poiriá far.
Es coma aquò que tot comencèt, mon amic me respondèt : "- òc, ben, i anam aquesta dimenjada se vòls, que trabalhi pas deman (lo divendres) " Mas sabètz totes que ieu trabalhi lo dimenge a la fornariá, e aquò pausava problema per anar a l'esquí ... Subretot qu'èra pas possible de demandar un jorn perque aviái ja agut mon dimenge per Barcelona ! Donc èri segura que lo Big boss me donariá pas un jorn de mai !
Alara, comencèri de me pausar un molon de questions, un pauc coma : " de qué vau faire ?? Ai l'enveja de partir a l'esquí mas cossí far per la fornariá ?? " E coma me fasiái cagar en cors faguèri un pichòt per o contra per m'ajudar e per o mostrar a mas collègas per que me donen lor punt de vista ! Totas me diguèron d'i anar, que la fornariá i vau pas demorar bla bla bla .... Fin finala, tot lo monde èra del costat "per". Mas me diguèri : "Manon te cal parlar a ta maire de tot aquò, ela a totjorn la bona paraula per t'ajudar dins la causida! "
Alara, coma una flor, dintrèri a l'ostal :
- hi Mum (òc perque parli anglés a ma maire de còps que i a) ! Bon ai un problèma, cal que m'ajudes
- òc, t'escoti
- Bon, ben ai la possibilitat d'anar a l'esquí deman fins a dimenge, quasi a gratís perque avèm un amic que nos pòt logar, donc avèm pas que los repaises e lo forfait de pagar . Mas lo problèma es que trabalhi dimenge...

Es aquí que quicòm de completament baug se passèt ...

- Ben as pas que de dire que siás malauta dimenge e te'n vas a l'esquí !!!!

Amb aquela frasa, ma maire qu'es totjorn seriosa quora sagís de l'escòla o del trabalh, me faguèt tombar sul cuol ! Era tarrible que ma maire me trobèsse la desencusa per far petar la fornariá.
Alara, avèm pensat a un plan per fa creire a una malautiá !! Partiguèri a l'esquí e ma maire telefonèt lo dimenge de matin a la fornariá per dire que paure de ieu aviái una gastrò tarrible !!!!

Ma maire es la melhora !!!

1 commentaire:

  1. Alara ieu vòli protestar, cridar, bramar que La Benlèu a donat ma votz en mon abséncia alara qu'èri contra ! O sas en pus que te l'aviái dich !

    RépondreSupprimer