mardi 21 décembre 2010

L'occitan es coma una familha !

Esser estudianta dins lo departament d'occitan es un pauc coma èsser dins una segonda familha ! E òc es pas totes los jorns qu'òm sona los pròfs per lor pichòt nom, qu'òm fa un repais de Nadal totis ensems ... Fin finala èsser estudianta a Pau Valèry en occitan permet de rescontrar de mond fòrça simpatic ( de vièlhs coma de joves ^^ ), d'apréner a servir de cervesas als concèrts del Medòc, de crear un "remake"  occitan de la seria anglesa Sex & the city que se sona ara "Sex e la vila" ...


Enfin tot aquò per dire qu'en fach per ieu l'occitan es un plaser, i vau perque es obligatòri d'i anar per saber parlar la lenga mas subretot perque me regali ! Soi mai contenta d'anar en occitan qu'en letras ! En fach las letras me conflan perque fa ja 5 annadas que lo francés es lo tèma principal, donc ara ai l'impression de virar en redond !!!! En occitan es pas parièr perque aprenem de causas cada jorn !

Vaquí acabi en disent qu'aimi ma còla de Sex e la vila, qu'aimi los repais de nadal perque permeton de conéisser un pauc mai los de primièra annada,


de partejar un bon moment amb los profs,



e par far una pichòta dedicacion a Melània :)




1 commentaire:

  1. Perfièch...
    Estudiar l'occitan? çò primièr me pensi qu'es un ambiant de baug. Rescontras de mond, partejas de moments amb los vièlhs, los profs, los del mitan professional, los del mitan associatiu, ... Sias a aprene una lenga que tenes al mai prigond, sias a tornar descubrir l'istòria d'un autre punt de vist. Me pensi que çò que m'agrada mai es de saupre que los profs d'oc, eles fan pas passar lors vejaires per "objectiu", sabon plan qu'òm ensenha quicòm amb mai o mens de subjectivitat... e ben per un còp, me fai plaser!
    E puèi, per çò qu'es del medoc... segur que t'apòrta tan de causas amai..! Te permes de rescontrar d'escriveires (Roland Pecot, se me legisses...), de musicians, de cantaires, etc. Fas de rescontras aqui tanben. Aprenes cossi fargar un dorsièr.
    Un malhum entre totes los occitanistas...
    Pfiouuu... L'occitan, aquela familha... :)

    RépondreSupprimer